Museu Valencià d'Etnologia

El temari que estem donant en aquests moments, és el patrimoni, més concretament els museus.

Hem visitat el Museu d'Etnologia de la Beneficència de València, on ens ha rebut Altea, la guía del Museu. Una vegada allí dins, ens ha explicat que ella també va estudiar TASOCT fa uns anys, i que ara mateix treballa en aquest museu.
Ens ha contat con están organitzades totes les exposicions i que existeixen les temporals i les permanents. 
També ens ha explicat un poc com es treballa al departament de didàctica i com es preparen les visites guiades i les exposicions en les diferents sales.

L' etnologia, plasma la cultura dels pobles i les diferents maneres de viure de les persones. Per això, l'exposició estava dividida en els diferents paisatges o geografía de la nostra Comunitat.
L' Horta i marjal, la ciutat, el secà i la muntaya, eren les reoresentacions principals.  

En tot el recorregut de l'exposició, podiem observar gran quantitat d'objectes, fotografies, vestimentes, recreacions, retalls de diaris, joies o fins i tot màquines de cosir i teixir.
En cada tipus d'aquests paisatges o zones ambientals, hi havien objectes diferents, per treballar el camp, estar en les cases, o viure la vida diària.

El que més m'ha cridat l'atenció i agradat, és que es podia interactuar molt fàcilment amb l'exposició, amb pantalles tàctils i auriculars que explicaven alló que estava exposat allí mateix.

Al finalitzar aquesta exposició, també ens vam dirigir a una altra: "Retrats de mort".
Ací hi havien exposades moltes fotografies de persones que han mort.
Antigament, estava normalitzat que quan una persona moria, se li feia un retrat.

En definitiva, aquestes exposicions m'han paregut molt enrriquidores, ja que moltes coses no sabia, i a les que ja coneixia, he pogut coneixer-les molt més a fons.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Valencia Capital Animal

Carnestoltes TASOQUER

La llengua i la política cultural