Visita cultural a Foios

VISITA CULTURAL A FOIOS
El passat dimecres 25 d'octubre, poguerem anar de visita al Teatre-casa cultural de Foios. Allí ens esperava Raúl Martí, el tècnic en Animació Sociocultural de l'Ajuntament.
Una vegada dins la Casa de la Cultura, Raúl ens va anar explicant totes i cadascuna de les activitats que s'organitzen per part de l'Ajuntament i el treball que fan per donar activitats culturals al poble. Algunes d'elles son:
  • Campanya de cine i teatre.
  • Escénia, teatre emergent.
  • Setmana cultural 9 d'Octubre. S'ha organitzat la edició XIX.
  • Concert de Pep Botifarra amb la banda de música del poble.
  • Segona edició de la fira gastronòmica BEN CUIT.
  • Foios Little Fest: festival de bandes musicals emergents de joves.
  • Projecte fotogràfic 12 MESOS PER CONVIURE, projecte fotogràfic.
  • Horta sonora.

El teatre novell es una de les activitats que es fan amb els joves, i té gran acceptació per part dels veïns i veïnes del poble. Una vegada a l'any, s'organitzen aquesta mostra i moltes altres activitats que fan participar a tot un poble.

L'activitat 12 mesos per conviure consistix en un concurs de fotografia. Cada 2 mesos s'exposa un tema sobre el qual han d'anar les fotos presentades. Aquells que vulguen participar han d'enviar les fotos per correu. Una vegada entregades, un jurat compost pel poble, voten quina de les fotografies els agrada més. Els quatre finalistes obtenen una bonificació de 100 euros per gastar al comerç del poble. A més entren al sorteig d'una càmera. En finalitzar l'any realitzen un calendari amb les fotografies del concurs.

En general els habitants de Foios, participen en gran quantitat d'activitats culturals i s'entreguen a elles, fomentant la cultura, la convivència i la unió com a poble.
Raül, també ens va ensenyar com treballen els tècnics de so i la il·luminació del teatre i la quantitat d'aforament de persones que hi caben en l'auditori.
En definitiva, creguem que va ser una visita molt enriquidora i ens va mostrar com en un poble, també es poden fer gran diversitat d'activitats culturals per a tot tipus de públics i com treballen en les associacions i per part de l'Ajuntament, per poder realitzar-les i fomentar la cultura i la participació dels seus veïns i veïnes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Valencia Capital Animal

Carnestoltes TASOQUER

La llengua i la política cultural