VAGA FEMINISTA


El passat 8 de Març, dia de la dona treballadora, s'organitzà una vaga general de dones. L'objectiu d'esta era fer notar que si nosaltres parem, s'atura el món. Nosaltres som la gran part d'este món, treballem a molts llocs amb càrrecs molt importants, molts dels quals no estan reconeguts.

S'organitzaren diverses activitats al llarg del dia. Una d'elles era una concentració de dones al rectorat de la universitat.
Dins d'este, feren una performance anomenada "18 cèntims" que consistia en el següent:

Treien a unes huit dones voluntàries, que seien a terra i jugaven al típic joc de la botella. Quan la botella et senyalava, la coordinadora de l'activitat mirava l'etiquetatge d'alguna de les teues peces de roba. Si la peça de roba pertany a un llistat de països on les dones són explotades dins les indústries tèxtils, es lleven la peça de roba.
Sabem que les fàbriques del "primer món" s'aprofiten de la precarietat dels drets laborals dels anomenats "tercer món" per aconseguir mà d'obra barata i els màxims beneficis. Milions de dones treballen jornades eternes en habitacions mal ventilades i il·luminades, mengen malament, dormen poc i, en moltes ocasions, desenvolupen malalties diverses.
En acabar de llevar peces de roba a les voluntàries, eixien unes xiques, que estaven en els ulls tapats aguantant la roba que els llevaven a les voluntàries, ixen a llegir testimonis de dones que treballen en els diferents països explotats.
L'objectiu d'esta performance era demostrar que si nosaltres parem, inclòs ens quedaríem nues, aniríem totes i tots sense roba. A més, fer visible l'explotació tèxtil que hi ha en aquest món.
1


Hem de convéncer-nos que una acció individual pot desencadenar un canvi global. ACTUEM!!


En eixir del rectorat, totes tallàvem el carrer fent crits reivindicatius i parant el tràfic. Després totes juntes anàrem pel carrer cridant, fins a arribar al centre i a l'ajuntament on en va dispersar un poc la gent.

Als jardins de vivers es feia una macarronada (NO MIXTA) per a totes aquelles que volgueren anar, evitant també que les dones hui cuinaren a casa, consumiren a algun bar o es feren presents d'alguna manera dins la societat.
El nostre objectiu eixe dia era no estar, perquè la nostra absència fos notable.


A la vesprada era la gran manifestació, on ens reunirem totes als jardins del parterre. La manifestació estava tan plena que fins a les huit no es notava ni que ens estàvem movent. Així i tot fórem nosaltres les que decidirem moure'ns del lloc quan tinguérem oportunitat de fer-ho.

Omplirem els carrers de Colón, La Pau, Parterre, La Glorieta, L'ajuntament, La plaça de la reina i De la verge.

EL HUIT DE MARÇ FÉREM HISTÒRIA!!!

Resultat d'imatges de feminisme




Resultat d'imatges de feminisme


(PLAÇA DE LA VERGE A LES 21H DE LA NIT 🔥)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Valencia Capital Animal

Carnestoltes TASOQUER

La llengua i la política cultural